Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Milyen ipari mosógépre van szükségem?

Milyen ipari mosógépre van szükségem?

A jó mosógép kiválasztása nem könnyű feladat. Cikkünkben a forgalmazott készülékeink kiválasztásának néhány alapvető követelményét vesszük sorra, segítve a legfontosabb kérdések tisztázását.

Ipari mosodatechnikában, műszakokban (8óra) számolunk, azaz a készülékválasztás első lépéseként meg kell határoznunk, hogy egy műszakban hány kg textíliát szeretnénk kitisztítani készülékünkkel.

A tisztítandó textíliától és a mosáshoz használt mosószerektől függően egy mosási program hozzávetőlegesen 30 és 60 perc közé esik. Átlagosan ez azt jelenti, hogy egy 8 órás műszak alatt, ha szárítani is kívánjuk a mosott anyagokat, 7 mosási ciklus fér bele, hogy maradjon idő az utolsó adag textília megszárítására is. Forgalmazott készülékeink túlnyomó része programozható, így többek között a mosásidő is meghatározható.

Kiindulhatunk konkrét súlyból is, ha tudjuk hány kg textíliát szeretnénk tisztítani egységnyi idő alatt. Ez esetben webáruházunkból könnyedén kiválaszthatja az önnek megfelelő készüléket/készülékeket.

Pl.: 350 kg szállodai textília tisztítására keres ügyfelünk mosógépet. Jelenleg forgalmazott készülékeink közül több lehetőségünk is van az igény teljesítésétre:

a, 1db 30kg kapacitású MYS65 típusú, és 2db 10kg kapacitású MHN33PNCGW típusú készülék

b, 5db 10kg kapacitású MHN33PNCGW típusú készülék

 

Vízfűtés módja
Három fő fűtési módot különíthetünk el:
- Elektromos fűtésű
- Gőzhálózatra csatlakoztatható
- Fűtés nélküli (Előre előállított melegvízhálózatra csatlakoztatható.)

Ha rendelkezésre áll előre előállított gőzünk vagy melegvizünk, abban az esetben gazdaságos választás lehet ezeket igénybe venni, mert így kisebb elektromos igény mellett üzemeltethetőek készülékeink, emellett nem kell plusz időt és energiát fordítani a mosáshoz szükséges melegvíz előállítására.

Egy nagyobb elektromos fejlesztés, vagy egy gőzfejlesztő beüzemelése akár a gép vételára vagy többszöröse is lehet. Ha még ezután választjuk meg a mosodánk helyiségét, érdemes a költséghatékonyság érdekében a fenti szempontokat is figyelembe venni.

Minden készülékünkön rendelkezésre áll a hideg és melegvizes becsatlakozás lehetősége. Amennyiben van rá lehetőség, mindenképp érdemes bekötni a melegvizet is, mert nagy mértékben csökkentheti a fűtőszál működési idejét, mellyel energiát takarít meg, és a mosásidő is csökkenthető.

 

Fordulatszám / G-faktor
Egy magas centrifuga fordulatszámú gép egy kisebb dobbal párosítva nem eredményez olyan jó teljesítményt, mint egy kisebb fordulaton működő, de nagyobb dobtérfogattal rendelkező készülék. Éppen ezért célszerű először a G-faktorokat összehasonlítani. 70-es G-faktor esetében, a textil még szinte csöpög a benne visszamaradó víztől.

A szabadon álló rugós felfüggesztésű gépek esetében jellemzően ez az érték 300 felett elfogadható, és 400-tól ideális.
A fix (rugó nélküli) technológiával szerelt készülékek G-faktora jellemzően 100 és 200 között mozog. Bár a készülékek jóval olcsóbbak lehetnek, de beton alapozást, és az aljzathoz való rögzítést igényelnek. Kisebb a centrifugálási hatékonyságuk is, ebből fakadóan több szárítást is igényelnek a textíliák, így hosszútávon a szárítási költségek miatt a rugós felfüggesztésű készülékeknek gazdaságosabb az üzemeltetése.​

 

Ha megvan a választott típus, ellenőrizzük az alábbiakat:
- Befér e az ajtón, elfér e a fordulókban, megoldható e a lépcsőn való mozgatása?
- Megfelelő e a födém teherbírása? (Nagyobb kapacitású készülékek többszász kg súlyúak is lehetnek, mindenképp vizsgáljuk meg, hogy van-e alattunk pince.)
- Nem fogja-e a gép centrifugálás közben átadni a rezgését más helyiségeknek, ahol ez esetleg másokat zavarhat?
- Kinyitott mosógépajtó mellett is elférünk e megfelelően a választott helyiségben?

Amennyiben bővebb segítségre lenne szüksége, keresse cégünket bizalommal.

Keresés